Bli bedre kjent med janove!

Om to korte uker står selveste Janove på scenen i idylliske Badeparken – En scene han skal dele med blant annet Morten Abel, Melissa Horn (SE) og Klovner i Kamp. Vi tok en liten prat med han, og spurte hvilket forhold han har til årets lineup:

- Altså, Morten Abel har jeg jo vokst opp med, spilt sammen med og nærmest bor i hans studio her i Stavanger så det blir veldig moro å treffe han i Drøbak. Melissa Horn har jeg sett i konserthuset i Stavanger. Veldig bra. Klovner husker jeg vi hadde en tip of the hat connection med da vi debuterte i 2001. Vi likte begge rytmisk musikk. Odd har jeg fulgt siden han ravet rundt i Bergens gater med sitt trekkspill og la sitt fundament. Han er voksen nå. Men ikke voksnere enn Halvdan. Han har jeg kun hørt mye fint om, hengt med en av hans musikere, og vår trommis Børge Fjordheim har produsert hans siste album.

(Se fullt program med tider HER)

Janove meislet sitt navn inn i grunnmuren til norsk musikkhistorie som vokalist og frontfigur i rockebandet Kaizers Orchestra. Etter at bandet ga seg i 2013 har han gått solo, og flere har konkluderte med at Janove nå er like spennende og god som Kaizers Orchestra var. Men hvem inspirerer han?

- Jeg blir lett inspirert av -60 -70 talls artistene som Bob Dylan, Tom Waits, Leonard Cohen, Bowie også videre. Men i samtiden er jeg veldig fan av Damon Alborn, Jack White, Josh Homme, Radiohead for å nevne noen.

Vi gleder oss til å rocke løs når Janove står på scenen fredag under Drøbakfestivalen!

 

Janove live - foto Arne Bru Haug_preview.jpg

 

Bonus: 7 KJAPPE SPØRSMÅL med janove: 

Pizza eller taco? Taco
Kassegitar eller elgitar? El.gitar
Strand- eller byferie? Byferie
Katt eller hund? Hund
Vin eller øl? Vin
Lineær TV eller Netflix? Netflix
Spotify eller vinyl? Begge deler