Intervju med deLillos

DeLillos2018_PicsByKenIngwersen-3Fotokred Ken Ingwersen .jpg

deLillos er et band som er kjent og kjært for de aller fleste her til lands. Med klassikeralbum som “Hjernen er alene”, “Neste Sommer” og “Suser avgårde” har de for alltid skrevet seg inn i den norske sangboka. Sammen med Raga Rockers, Dumdum Boys og Jokke & Valentinerne blir de ofte omtalt som en av de fire store i norsk rock gjennom tidene. Vi har tatt en prat med de fire bandmedlemmene i forkant av Drøbakfestiavlen:

Hva er ditt beste Drøbak-minne? 

Lars Lillo-Stenberg: Mitt beste minne fra Drøbak var at vi ikke kolliderte med brygga da vi seilte inn med en liten killing i 1978. Det blåste kuling og min venn og kaptein ga meg plutselig roret fordi han måtte ordne med storseilet og det holdt på å gå galt. 

Lars Lundevall: En gang da jeg var barn og skulle kjøre snekka til farfaren min fra Oslo til Jeløya og vi stoppet i Drøbak og spiste is på brygga. Tror det var eneste gangen vi gjorde noe sånt sammen så Drøbak ble et slags magisk sted for meg.

Lars Beckstrøm: Den gang Nesodden ikke hadde vinmonopol og datteren min var lita jente, var vi ofte på besøk og jeg er veldig glad i Drøbak. Foruten gode minner fra konserter her, vil jeg nok huske en spasertur med min kjæreste langs fjorden nå i år, med et fantastisk vårvær.

Øystein Paasche: Mine besøk hos Drøbak dykkerklubb på 90-tallet.

Hva ønsker dere alltid på rideren?

Lars Lillo-Stenberg: Først og fremst en garderobe. Fikk en gang utdelt handikap toalettet isteden.

Lars Lundevall: Burde være Fishermans friend extra strong, men det har vi glemt å sette opp faktisk!

Lars Beckstrøm: God hvitvin.

Øystein Paasche: God hvitvin.


Hva er den sangen du er mest stolt av å ha skrevet?

Lars Lillo-Stenberg: En sang kommer jo ofte bare og kan ikke tvinges frem. Men en gang fikk jeg i oppdrag å lage en, og det var vanskelig. Jeg tenker på Oslo sangen, den ble ganske fin og det er ikke så verst, siden den skapt under tvang på et vis. Derfor er jeg stolt over den. 

Lars Lundevall: Resirkulert er vel den jeg må trekke fram.

Lars Beckstrøm: Balladen om Kåre og Nelly.

Øystein Paasche: Den neste (har ikke mange å skryte av...).

Hva blir soundtracket til din/deres sommer 2019?

Lars Lillo-Stenberg: Vi er i studio og gjør ferdig et nytt album, som blir mixet i løp av sommeren, det er ikke til å unngå at dette blir noe jeg skal høre mye på. Ellers skal jeg nok klare å plukke meg en sommerfavoritt etter hvert, litt tidlig ennå.

Lars Lundevall: Gamle deLillos-sanger vi skal spille på festivalene i sommer, resten av tiden skal jeg ikke høre på musikk :)

Lars Beckstrøm: That summer-feeling. Jonathan Ritchman. Forøvrig blir det nok noen favoritter fra vårt nye album som skal mikses.

Øystein Paasche: Bare gråte.

Vi gleder oss til å få besøk av deLillos!

Billetter finner du HER

Hans Petter Haaland