DI DERRE

DeDerre.jpg

Di Derre med Jo Nesbø i spissen, er for mange selve lyden av norsk 90-talls-pop. Bandet har vært en folkefavoritt i så mange år at de kan kalles en institusjon i norsk musikkliv. 

Slagere som «Jenter» og «Rumba med Gunn (1-2-3)» har lokket frem allsang blant nordmenn i en årrekke, og ført til at bandet for alltid har skrevet seg inn i den norske sangboka.  

Sommeren 2014 la bandet ut på sin første store turné på mange år. De spilte for utsolgte hus til jublende anmeldelser og satte stadig nye publikumsrekorder. I år feirer bandet 25-årsjubiluem med nytt album og en påfølgende jubileumsturné. Albumet Høyenhall har mottatt strålende kritikker, og singelen «Det Går Fint» har allerede etablert seg som en radiohit.

Bandets opprinnelige gitarist Knut Nesbø gikk bort i 2013 og Unni Wilhelmsen har tatt plass som bandets nye gitarist. Med seg har de også fått Lars Jones, som har spilt med Jo Nesbø i en årrekke. Bandet består i dag av Jo Nesbø (vokal, gitar), Magnus Larsen jr. (bass), Espen Stenhammer (trommer), Halvor Holter (keyboard), Unni Wihelmsen (gitar, vokal) og Lars Jones (gitar).

  Hør lyden av Drøbakfestivalen her.

 

Hans Petter Haaland