Drøbakfestivalen - der gamle og nye venner møtes! 

Av: Daniel Kumar

De kjente hverandre knapt før de møttes i bakken på Drøbakfestivalen, nå er det felles vorspiel og middager. En god gammeldags vennegjeng er resultatet av et møte i Badeparken for et par år siden.

IMG_2591_Drobak-kopi.jpg
 
 
 

Årets festival nærmer seg med stormskritt. Drøbakfestivalen 2019 finner sted 14. og 15. juli og allerede har Lind+Nilsen+Fuentes+Holm, Ina Wroldsen, DeLillos, Eva Weel Skram, Di Derre, Kristian Kristensen, Sea Girls (UK) og lokale Gulla blitt annonsert til årets festival.

I hjertet av Drøbak treffer vi Sigrid Kvam Østmark, Mette Skaarnæs, Magne Fredriksen, Nina Tomter og Gaute Østmark. De har etter hvert blitt fast inventar på Drøbakfestivalen, etter at de møttes på festivalen for en tid tilbake.

- Det er alltid mye bra musikk og en veldig sosial festival, sier Kvam Østmark.

SE HELE PROGRAMMET HER

Det er resten av gjengen enige i.  

Sigrid Kvam Østmark (bilde) synes Drøbakfestivalen er en veldig sosial festival.

Sigrid Kvam Østmark (bilde) synes Drøbakfestivalen er en veldig sosial festival.

- Utgangspunktet for å ta turen på festival er jo musikken, det er ofte veldig gode artister som blir booket, og det var det som fristet oss til å dra første gang. Man velger jo en dag eller om man skal være der hele helgen ut i fra artistene som har blitt booket, fortsetter Tomter. 

Det at festivalen har funnet seg en plass midt i det geografiske hjertet av Drøbak, gjør det ikke vanskeligere å velge seg en helg i Badeparken med gode venner og bra musikk. 

Det fine med Drøbakfestivalen er at det en kompakt og intim festival som er veldig sentrumsnær. Festivalen finner sted når sommeren er ordentlig i gang og det er veldig gøy å se at det skjer mye i en by som dette, supplerer Østmark.

 
 

LES OGSÅ: AUDI INN SOM PARTNER PÅ DRØBAKFESTIVALEN

Nye venner på Drøbakfestivalen

For mange er en musikkfestival noe man drar på med venner, eller med et utgangspunkt i å treffe dem. Det er allikevel store muligheter til å få seg nye, gode venner på et slikt arrangement, slik denne gjengen gjorde. 

- På festivalen for 2 år siden satt vi tilfeldigvis i en skåring med noen vi visste hvem var, men som vi ikke kjente ordentlig fra før og vi hadde det veldig gøy sammen, sier Kvam Østmark. 

- I etterkant av festivalen hadde vi en liten reunion og nå avtaler vi å spise og drikke litt hos hverandre før vi skal videre på festivalen. 

Det fine med festivallivet er at det er mye spontant som skjer. Man møter og ser folk i nye settinger enn i hverdagen. 

- I år skal vi planlegge festivalen litt mer, slik at vi har litt opplegg i forkant av festivalen og underveis i helgen. Det fine med Drøbakfestivalen er at alt er så lettvint og nært, så hvis man vil slappe av en liten halvtime, kan man ta en liten tur hjem og så dra tilbake igjen, sier Kvam Østmark. 

 

Badeparken er et av de vakreste stedene man kan arrangere en festival på rundt Oslofjorden.

 
f.v. Ole-Martin Tomter, Torgeir Dahle, Mariann Leines Dahle, Nina Tomter & Mette Skaarnæs

f.v. Ole-Martin Tomter, Torgeir Dahle, Mariann Leines Dahle, Nina Tomter & Mette Skaarnæs

 
 
 

Hvilke tips har du til folk som ikke har vært på Drøbakfestivalen før?

- Kom på festival! Vær sosial og nyt området. Du møter alle du kjenner, og alle du vil kjenne er på Drøbakfestivalen! Stemningen er kjempefin, lystig og intim. I tillegg er musikken fantastisk og festivalen blir arrangert på et så vakkert sted. Badeparken er et av de vakreste stedene man kan arrangere en festival på rundt Oslofjorden. Er du glad i sjøen og maritimt miljø, så regnes Drøbak som den nordligste sørlandsbyen du finner. Kombinasjonen av en intim festival, med god musikk, hyggelige folk og fint vær er uslåelig, fortsetter Mette Skaarnæs.

Når vi spør hva festivalgjengen gleder seg mest til, er det helt klart den totale opplevelsen som veier tyngst, i tillegg til en allsidig og god booking. 

- Det må bli hele opplevelsen. Nå kjøpte vi billettene ganske tidlig, før artistene ble annonsert. Det blir først og fremst den gode festivalopplevelsen, møte festivalgjengen, andre kjente og selvfølgelig nyte musikken. DeLillos, Di Derre og Ina Wroldsen lover veldig godt. Det blir ikke mer sommer enn DeLillos, men vi gleder oss også til å høre hvilke andre artister som blir annonsert, avslutter Kvam Østmark. 

 

Drøbakfestivalen finner sted i Badeparken, Drøbak 14.-15 juni.

Lind+Nilsen+Fuentes+Holm, Ina Wroldsen, DeLillos, Eva Weel Skram, Di Derre, Kristian Kristensen, Sea Girls (UK) og lokale Gulla blitt annonsert til årets festival.

Sikre deg billetter i dag og bli med på festen!

 
 
Slipp7_-03.png